Agris.cz - agrární portál

Pekaři jednají o uplatnění na evropském trhu

7. 2. 2001 | ČTK

Pekaři ze sedmi zemí jednají o uplatnění na evropském trhu

Analýzou trhů střední Evropy a možnostmi uplatnění národních produktů na evropském trhu se v Českých Budějovicích zabývají pekařští odborníci z pěti zemí střední a východní Evropy s kolegy z Řecka a Nizozemska. Třídenní odborný seminář, který začal v úterý, připravila českobudějovická společnost Lactoprot Zeelandia. "Vytváříme model toho, jak budoucí jednotná Evropa bude fungovat v pekařském oboru; seminář je symbolickým krokem pekařů z Polska, Slovenska, Maďarska, Rumunska a ČR směrem do Evropské unie. Jsou zde manažeři i nejzkušenější pekaři ze sedmi evropských zemí, kteří vyslechnou odborné referáty a celé dva dny budou péct a testovat různé druhy pečiva," řekl dnes hlavní organizátor akce František Smrž. Přestože český trh udělal v oboru pekařství v posledních letech obrovský kus práce, srovnání se západní Evropou pro ČR podle Smrže stále není příznivé. Každý obyvatel ČR spotřebuje ročně průměrně 108 kilogramů pekařských produktů, z toho 50 kilogramů chleba, 35 kilogramů rohlíků, ale pouze kolem pěti kilogramů cereálních výrobků.


Zdroj: ČTK, 7. 2. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 16:03