Agris.cz - agrární portál

V 21. týdnu rostly spotřebitelské ceny masa i mléka

24. 5. 2001 | ČTK

Růst spotřebitelských cen masa, mléka a chleba zaznamenal při pravidelném šetření ve 21. týdnu Český statistický úřad. Proti předchozímu týdnu klesla cena másla a vajec, cena brambor zůstala stejná. Hovězí zadní bez kosti a vepřová pečeně s kostí zdražily o 0,6, resp. o 0,5 procenta, šunkový salám mírně zlevnil o 0,2 procenta. Kuře bylo o 0,4 procenta dražší, mléko o 0,5 procenta. Cena vajec a másla klesla shodně o 0,3 procenta. Chléb byl dražší o 0,2 procenta, jogurt o 0,3 procenta a pšeničná mouka o 0,6 procenta. Z údajů ČSÚ vyplývá, že nejdražší hovězí maso kupovali zákazníci v Praze, kde platili za kilogram 153,17 Kč. Naproti tomu nejlevnější hovězí bylo v Jihlavském kraji, kde stál jeden kilogram 127,67 Kč. Vepřovou pečeni kupovali nejdráž spotřebitelé v Královéhradeckém kraji, kde stála 136,44 Kč. Nejméně, 122,44 Kč, stála v Ostravském kraji. Nejdražší mléko bylo v Plzeňském kraji a jeden litr stál 13,60 Kč, nejméně stálo v Praze, a to 12,24 Kč. Máslo bylo nejdražší ve Zlínském kraji, kde jeho cena dosáhla 92,84 Kč, proti královéhradeckému kraji, kde za kilogram másla zaplatil zákazník 86,31 Kč. V Královéhradeckém kraji byly také nejlevnější brambory. Zákazníci je kupoval za 6,40 Kč za kilogram. Nejvíce, 8,18 Kč, za ně platili spotřebitelé v Praze.


Zdroj: ČTK, 24. 5. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 16:47