Agris.cz - agrární portál

Zapouzdřené koření pro pekaře

22. 8. 2001 | ÚZPI

Britská společnost TasteTech vyvinula technologii výroby chleba, která umožňuje uchovat ve výrobku silnou a výraznou chuť a vůni přidaného koření a bylinek, které se podle nového postupu aplikují formou zapouzdřených extraktů. Při pečení chleba se při normálním postupu totiž aromatické látky koření a bylinek teplem rozkládají. Zapouzdřené extrakty koření a bylinek se začnou uvolňovat v pečeném chlebu až po dosažení teploty 60 °C a udrží se po celou dobu pečení až do získání finálního produktu. Vzhledem k tomu, že se aroma uvolňuje až po dosažení 60 °C, nemůže snižovat aktivitu droždí. Proto se může zejména česnekové, cibulové a sýrové aroma používat zcela bez problémů.


Zdroj: ÚZPI, 22. 8. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 13:08