Holiday Inn v Praze hostil znalce mikulovského vína
20. 12. 2001 | Zemské noviny
Na sto padesát znalců a milovníků vína se nedávno sešlo ve výjimečném prostředí prvního pražského design hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre na ochutnávce více než 55 druhů kvalitních vín z mikulovské oblasti. Mezi hosty nechyběli ani prominentní degustátoři z řad politiků a význační čeští sommelieři, kteří si pochvalovali vyhlášené lahůdky hotelové restaurace Esprit (otevřena denně 7-23 hod.) z rukou šéfkuchaře Martina Čížka. Generální ředitel hotelu Jan Filip, proslulý mezi svými přáteli a blízkými spolupracovníky jako znalec a milovník dobrého jídla i pití, přesto vinařský svátek v jedinečných interiérech současných světových i domácích tvůrců zahajoval velmi skromně: "Ve svém věku a s ohledem na svou profesi bych měl asi patřit mezi znalce a jednotlivá vína rozeznávat podle buketu, barvy, chuti... Bohužel - a také bohudík - jsem velmi rád a svým způsobem jsem i pyšný na to, že rozeznám víno skvělé a dobré od toho špatného."
Zdroj: Zemské noviny, 20. 12. 2001
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.12.2025 10:29
