Agris.cz - agrární portál

O Vánocích vzhůru ke krmelci

21. 12. 2001 | Listy Písecka

Přispívat na Vánoce, ale i během celého roku například psímu azylu, je jistě věcí bohulibou. Ovšem nejen nejlepší přítel člověka si zaslouží naši péči. Zajímalo nás tedy, zda se staráte ještě o jiná zvířata, která třeba žijí volně v přírodě.

Jindřich Slaba, Písek: Asi jediným takovým případem je naše zahrada, kam moji synové kdysi a vnuci nyní velice rády sypou ptáčkům, a to nejen v zimě. Vždycky mají představu, že mají hlad celý rok. Takže u nás na zahradě je vždy něco na zub.

Libuše Kozmová, Písek: Jako malá jsem chodila se svým strýcem do lesa, bylo to každý rok před Vánoci. Nosili jsme jablka a všechno možné ze zahrady do krmelce, někdy jsme cestou sbírali třeba bukvice. Když jsem měla děti, už na to moc času nebylo a vnoučata zatím ještě nemám. Doufám, že se to ale zase někdy podaří.

Jan Strnad, Písek: Jako bývalý myslivec neustále chodím do přírody a veškeré zbytky chleba i rohlíků z domácnosti putují do krmelců. V létě o dovolené jsem měl čas i na to nasušit kukuřici, a ta je připravená na předštědrovečerní pravidelný výlet s vnukem. Vzhledem ke svému jménu samozřejmě sypu na zimu i ptáčkům.


Zdroj: Listy Písecka, 21. 12. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 10.05.2024 04:55