Agris.cz - agrární portál

Jarní období je v lese určeno mysliveckým uklidům krmelců

13. 3. 2002 | Listy Prachaticka

Práce myslivců nemusí být zřejmá na první pohled a mnohému ani nedojde, že se o srnky, které vidí u silnic, někdo stará. Zajímalo nás, co si myslíte o práci myslivců vy a zda víte, v čem vlastně spočívá. Máte představu, jaká byla pro zvěř letošní zima?

Radek Toman, Prachatice:

"Velkou představu o práci myslivců po pravdě nemám. Myslím si však, že na jaře se zabývají například čištěním krmelců, v nichž se nachází zbytky sena, kterým přikrmovali zvěř v zimě. Letošní zimu, ve vztahu ke zvířatům, která žijí v lese, bych nehodnotil jako mírnou, ovšem myslím si, že již byly i horší zimy, s nimiž se myslivci a především zvěř setkala."

Roman Beneš, Dub:

"Předpokládám, že na jaře, stejně jako v jiných ročních obdobích, chodí myslivci do lesa, aby zkontrolovali svůj revír. Navíc jistě čistí krmelce po zimě od zbytků sena a další potravy, kterou přikrmovali, a sčítají zvěř, kterou mají v revíru. Letošní zima byla pro zvěř v lesích bezesporu tvrdá, alespoň její první část."


Zdroj: Listy Prachaticka, 13. 3. 2002





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 12:58