Agris.cz - agrární portál

SVS: Je třeba najít systém úhrady veterinárních úkonů

15. 5. 2002 | Agris

Státní veterinární správa ČR (SVS) je ochotna akceptovat názor chovatelských svazů reprezentovaný jejich představiteli z řad Českomoravského svazu chovatelů (ČMSCH), aby SVS hradila veterinární, diagnostické a profylaktické úkony nikoli soukromým veterinářům, ale zemědělcům proti potvrzení soukromým veterinářem o provedení úkonů. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí SVS Josef Duben s tím, že uvedený problém byl předmětem nedávného jednání SVS s Františkem Špručkem, prezidentem Komory veterinárních lékařů ČR (KVL) a jeho zástupcem Jiřím Krabičkou.

Podle tohoto systému by se podle SVS zemědělci sami dohadovali ceny se soukromými veterinárními lékaři. Úhrady veterinárních úkonů a veterinárních akcí přitom SVS i KVL chápou v podstatě jako dotace zemědělcům distribuované přes veterinární správu.

"Je třeba najít logický a srozumitelný způsob jak nejen zaplatit veterinární úkony, ale jejich prostřednictvím zajišťovat zdraví zvířat a potažmo i zdravotně nezávadné maso, mléko, vejce, med a ostatní živočišné produkty a výrobky z nich," konstatoval Duben.


Zdroj: Agris, 15. 5. 2002





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 23:17