Černý pepř firmy Johann Kotányi obsahuje salmonelu
21. 5. 2002 | ČTK
ČZPI: Černý pepř firmy Johann Kotányi obsahuje salmonelu
Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI) zjistila salmonelu v černém mletém pepři, který do České republiky z Rakouska dováží firma Johann Kotányi. Jde o výrobek balený ve 20gramových aluminiových sáčcích, řekla mluvčí inspekce Daniela Kolejková.
Závadné je přitom balení s datem minimální trvanlivosti 19. ledna 2005 a číslem výrobní šarže 08696. Inspektoři ČZPI zajistili přímo ve skladu dovozce 2950 balení kontaminovaného pepře a zakázali jej uvádět do oběhu. Dovozce musí současně u odběratelů zajistit okamžité stažení tohoto koření z prodejní sítě, a je také povinen informovat inspekci o tom, jak se staženým koření dále naloží, dodala Kolejková. Koření firmy Johann Kotányi kontrolovala ČZPI již loni v dubnu, kdy prokázala obsah salmonely v výrobku Pepřová směs - směs koření v Hypermarketu TESCO v Hradci Králové. Salmonelu v pepři od téže firmy zjistila inspekce v tu dobu také při kontrole velkoskladu potravin UNIKOM v Kutné Hoře. Poslední výskyt salmonely ve výrobcích, jež ČZPI kontrolovala, prokázala inspekce začátkem letošního roku v čokoládových tyčinkách Merci Finest Selection od německé firmy Storck Group.
Zdroj: ČTK, 21. 5. 2002
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 23:22
