Agris.cz - agrární portál

Podruhé mezinárodně Nord Bohemia Canis

23. 5. 2002 | Deník Litoměřicka

Po týdenní přestávce opět ožije o víkendu zdejší výstaviště. Uskuteční se zde další ročník výstavy psů všech plemen Mezinárodní Nord Bohemia Canis.

Pořadatelem výstavy je opět Kynologická jednota ČR v Litoměřicích, záštitu nad ní převzal Okresní úřad a Městský úřad v Litoměřicích. Vedle obvyklých soutěží, na kterých chovatelé mohou získat významná ocenění, jež jim pomohou pro další činnost, proběhne už tradiční klubová evropská výstava šarplaninských pasteveckých psů a speciální výstava setrů a pointrů.

Počtem přihlášených psů se litoměřická výstava opět zařadí mezi největší v ČR. V sobotu je na programu posuzování loveckých plemen, ovčáků, pasteveckých plemen a chrtů. V neděli příjdou na řadu společenská plemena, severští psi, pracovní plemena a dogy. Vyvrcholením výstavy je posuzování vítězů jednotlivých skupin o vítěze dne, nejlepšího psa a vítěze výstavy.

Akce je zejména pro začínající chovatele příležitostí k výměně zkušeností. Její součástí je i přehlídka loveckých trofejí.


Zdroj: Deník Litoměřicka, 23. 5. 2002





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 23:22