Potravináři chtějí v budoucnosti více využít programů SAPARD
14. 6. 2002 | Potravinářská komora
V prvním kole žádostí o podporu z Evropské unie v rámci programů SAPARD podaly potravinářské subjekty celkem 66 projektů s požadavky na 228 milionů korun v rámci programů 1.2 - "zlepšování zpracovávání a marketingu zemědělských produktů a produktů rybolovu" a 16 projektů s požadavky na 19 milionů korun v rámci programů 1.3 - "zlepšování struktur pro kontrolu kvality, pro kvalitu potravin a ochranu spotřebitele". Informoval o tom na jednání Výboru pro vnější vztahy Potravinářské komory ČR vedoucí oddělení vnějších vztahů agentury SAPARD ČR Pavel Sekáč.
Agentura i zástupci PK se přitom shodli, že v dalším kole podávání projektů musí být potravináři aktivnější. PK proto v průběhu následujícího měsíce hodlá zveřejnit v měsíčníku Potravinářský zpravodaj "kuchařku" praktických informací a postupů pro čerpání podpor, plné znění podmínek SAPARD by pak mělo být v elektronické podobě veřejně dostupné na internetové stránce komory www.foodnet.cz.
Některým potravinářům ale vadí, že podpora SAPARD je směrována především na zpracovatele živočišné produkce a například Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů se domnívá, že by bylo vhodné rozšířit okruh příjemců podpor o zpracovatele rostlinných komodit. To Sekáč v diskusi s potravináři nevyloučil.
Zdroj: Potravinářská komora, 14. 6. 2002
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.12.2025 23:54
