Po vstupe do EÚ drahší cukor
1. 7. 2002 | Hospodárske noviny
Po vstupe do E? drah? cukor
Slovensko m?e po svojom vstupe do E? a n?lednom zaveden·jej po?nohospod?skych polit? do praxe o?k?a·zv??nie v?davkov obyvate?stva na potraviny zhruba o 8 %. Negat?ny dosah na spotrebite?a z tohto titulu mo?o vy?sli·asi na 12 mld. Sk. Naproti tomu pre samotn?ch ro?n?ov zavedenie princ?ov agr?nej politiky ?ie prinesie v?hody, lebo vypl?an? priamych dota??ch platieb slovensk? agrosektor z?ka 11 mld. Sk navy?. Najvy?·n?ast spotrebitelia m?u o?k?a·pri cukre (asi o 21 %), pri mlieku a mlie?ych v?robkoch o 18 % a obilnin?h a cestovin?h o 12 %. Naopak, pri zemiakoch sa o?k?a pokles asi na polovi?·ceny. ?daje poch?zaj·zo ??i·skupiny expertov Svetovej banky.
Zdroj: Hospodárske noviny, 1. 7. 2002
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.12.2025 20:36
