Instituce kontrolující bezpečnost potravin v USA
26. 9. 2002 | Potravinářská komora
Stejně tak jako ČR ani Spojené státy nemají jednu organizaci, která by kontrolovala všechny potraviny. Působnost nad kontrolou potravin si rozdělily 3 organizace, a to Ministerstvo zemědělství USA (USDA), které kontroluje výrobky z masa, drůbeže a vajec. Alkoholické nápoje spadají pod kontrolu Úřadu pro alkohol, tabák a střelné zbraně (BATF). Veškeré ostatní potraviny včetně zvěřiny a čerstvých vajec spadá do kompetence Úřadu pro kontrolu potravin a léků USA (FDA).
Zdroj: Potravinářská komora, 26. 9. 2002
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 22.12.2025 23:54
