Agris.cz - agrární portál

Výstavba "Domů velké vody"

17. 10. 2002 | MZe ČR

Ve snaze urychleně pomoci občanům postiženým ztrátou bydlení v důsledku katastrofálních povodní v srpnu tohoto roku a v rámci daných možností Ministerstvo zemědělství zorganizovalo akci, která na veřejnost vstoupila pod názvem "Domy velké vody". Jejím smyslem bylo zajistit v nejkratší možné době rovnocenné náhradní ubytování. Zvolenou formou pomoci se stala podpora výstavby dřevěných montovaných domů, které v postižených obcích nahrazují domy stržené vodou či domy v důsledku poškození vodou demolované.

Na jejich výstavbu je Ministerstvem pro místní rozvoj obci poskytnuta dotace ve výši 1 mil. Kč a zároveň prostřednictvím Lesů ČR s.p. zlevněné stavební dřevo s tím, že program musí být realizován do konce kalendářního roku 2002. Obce zároveň mohou využít nabídky Pozemkového fondu ČR k výměně či získání stavebních pozemků. Organizace výstavby a výběr dodavatele je závislý jen a pouze na rozhodnutí obce.

Podle informací, které má Ministerstvo zemědělství k dispozici, je výstavba dřevěných domů v níže uvedených obcích následující :

Blatná

15 domů stojí v hrubé stavbě, dalších 15 se staví a k 15.12. budou všechny připraveny k nastěhování

Předmíř-Metly

z 8 plánovaných domů již 2 stojí v hrubé stavbě

Tuhaň

staví se 3 domy, pro další 4 se pokládá základová deska

Majdalena

staví se 1 dům

Zálezlice

staví se 1 dům

Další informace k projektu naleznete na internetových stránkách Ministerstva pro místí rozvoj www.mmr.cz a Lesů ČR s.p. www.lesycr.cz.


Zdroj: MZe ČR, 17. 10. 2002





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 06:33