O další činnosti Fruty Znojmo se rozhodne nejspíše do 15. dubna
28. 3. 2003 | ČTK
Zřejmě do 15. dubna se rozhodne o osudu největší konzervárny na Znojemsku, a. s. Fruta Znojmo, která na přelomu roku propustila z finančních důvodů 110 zaměstnanců. Nové představenstvo výrobce proslavených znojemských okurek nyní jedná se všemi věřiteli a chce obnovit provoz. "Věřím tomu, že do poloviny dubna uzavřeme finální dohody," řekl předseda představenstva Miroslav Langer. Jednou z možností je kooperace s firmou Hamé Babice, která od loňského roku vlastní ochranné známky Znojmia. Návrh dohody je podle Langera pro oba zúčastněné výhodný. "Firma nepůjde do konkurzu, ani do likvidace, jak se všude povídá a píše," zdůraznil Langer s tím, že nezbytnou finanční injekcí nebudou úvěry. Na zachování provozu má zájem i znojemský Úřad práce, který ztrátu 110 pracovních míst považuje za nenahraditelnou. Ve firmě zůstala v expedici zatím padesátka lidí. V budoucnu se chce vedení Fruty orientovat spíše na práce na dobu určitou a brigády, nevylučuje však pouze sezonní provoz s následným prodejem skladu. Některé odborné pracovníky již Fruta vyzvala k návratu. Langer je přesvědčen, že suroviny ke zpracování je na domácím trhu dostatek a lze počítat i s dovozy. I když je situace Fruty po právní stránce za posledních pět až šest let komplikovaná, je možné ji vyřešit. "V půlce dubna svoláme tiskovou konferenci, kde vyložíme karty na stůl," přislíbil Langer. Majoritním vlastníkem Fruty zůstává zatím družstvo Arkade. Mimořádná valná hromada firmy schválila na konci února změny v představenstvu, kde Miroslava Langera doplnili Blahoslav Hart a Petr Štáb. Dozorčí rada ve složení Drahoslava Hejčová a Božena Václavíková zůstala beze změn.
Zdroj: ČTK, 28. 3. 2003
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.12.2025 05:16
