Agris.cz - agrární portál

Ceny potravin v 17. týdnu kolísaly, nejvíce zdražila jablka

25. 4. 2003 | ČTK

Ceny potraviny v 17. týdnu kolísaly. Výrazněji se zvýšila cena jablek, šunkového salámu, vepřové pečeně a mouky. Spotřebitelé naopak ušetřili na banánech a paprikách. Vyplývá to z výsledků pravidelného šetření Českého statistického úřadu. O 0,6 procenta se zvýšila cena kuřat, o jedno procenta cena eidamské cihly. Hladká mouka ve srovnání s předchozím týdnem podražila o dvě procenta na osm korun za kilogram. Z výrobků, jejichž ceny ČSÚ pravidelně zjišťuje, podražila nejvíce jablka, a to o 3,6 procenta. Nejvíce se naopak snížila cena paprik. V 17. týdnu zlevnily o čtyři procenta a v obchodech se prodávaly v průměru za 92,62 Kč za kilogram. Tradičně nejdražším regionem zůstává Karlovarsko, které s výjimkou pekařských výrobků a jogurtu překračuje průměrnou cenovou hladinu v republice.


Zdroj: ČTK, 25. 4. 2003





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.12.2025 01:48