Agris.cz - agrární portál

Po šéfovi Lesů ČR padl i jejich hlavní ekonom

12. 9. 2003 | ČTK

Personální zemětřesení ve vedení státního podniku Lesy České republiky mělo ve čtvrtek pokračování. Nový šéf Kamil Vyslyšel vyměnil ekonomického šéfa firmy. Vladimíra Veselého nahradí dosavadní šéf českokrumlovské lesní správy Zdeněk Cába. Změny přicházejí v době, kdy Lesy ČR chystaly revizi smluv s odběrateli dřeva.

Veselý byl ekonomickým ředitelem podniku s pětimiliardovými ročními tržbami od roku 1995. Ministr zemědělství Jaroslav Palas odvolal 8. září z funkce generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky Jiřího Olivu. Důvody odvolání ministerstvo nesdělilo. Také Oliva uvedl, že pro odvolání nemá žádné vysvětlení. Upozornil však, že v minulých měsících pociťoval tlaky z úrovně podnikatelských aktivit v lesním hospodářství. Lesy ČR hospodaří na 1,38 milionu hektarů státních lesních pozemků, což je více než 50 procent veškeré této půdy v tuzemsku.


Zdroj: ČTK, 12. 9. 2003





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.05.2024 12:33