Agris.cz - agrární portál

Obecní les poslouží jako zásobárna levného topiva

29. 9. 2003 | Berounský deník

Záložní zásobárnou ekologického topiva pro nový kotel ústředního topení ve škole v Zaječově se stane obecní les. "Nainstalovali jsme vytápění na biomasu, kterou budeme získávat od dřevozpracujících firem v obci a nejbližším okolí. Podle potřeby využijeme i náš les," řekl starosta Zaječova Josef Hrubý.Obec vlastní 70 hektarů lesa a plánuje zalesnění dalších 11 hektarů luk.

"Nejsou vhodné ke sklizni, částečně je chovatel dobytka využívá k pastvě svého stáda, a tak jsme se rozhodli pozemek zalesnit," vysvětlil zaječovský starosta. O obecní lesy se stará Lesospol Zbiroh, který je má v pronájmu.

"Hospodaří dobře, je to pro obec výhodné. Každý větší zásah do porostů konzultuje se zastupitelstvem, s kterým má pravidelně jednání o lese," uvedl Josef Hrubý. Obec s Lesospolem domluvila prořezávky, výtěžnost i další práce.


Zdroj: Berounský deník, 29. 9. 2003





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 10:50