Agris.cz - agrární portál

V lese padly první vánoční stromy

27. 11. 2003 | Deník Jablonecka

Kacením několika desítek smrků ztepilých v okolí Rádla zahájila jablonecká Lesní správa Lesů České republiky letošní řez vánočních stromků. "Ostatní stromky, ať už smrky ztepilé nebo pichláky, budeme v následujících dnech řezat v okolí Holubníku a dalších částech Jizerských hor," upřesnil Tomáš Halama, pracovník jablonecké Lesní správy. Celkem plánuje lesní správa pořezat zhruba 500 stromků. "Nepěstujeme speciálně vánoční stromky, provádíme výběr z porostu," dodává Halama.

K prodeji budou stromky od metrových až po tří a půlmetrové kousky. Za klasický smrček menší než jeden metr zákazník zaplatí 35 korun, od půl do jednoho metru stojí smrk ztepilý 50 korun. Za každý další půlmetr výšky zaplatí zhruba o 20 korun více. O něco dražší je smrk pichlavý, který ale také déle vydrží. Ceny se pohybují od 80 korun za půlmetrový stromek až po čtyřstakorunové pichláky vysoké 2,5 - 3 metry.

Letos zřejmě nebude v nabídce Lesní správy Jablonec borovice.

"Je jich tu málo a navíc jsou napadeny rzí,"

vysvětlil Tomáš Halama. Kromě Jablonecké lesní správy budou stromky k dostání také na hájenkách v Bedřichově, Velkých Hamrech, Smržovce, Polubném a Kateřinkách.


Zdroj: Deník Jablonecka, 27. 11. 2003





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 31.05.2024 00:12