Agris.cz - agrární portál

Rušení jatek dělá vrásky chovatelům

15. 1. 2004 | Deníky Morávia

Certifikát potvrzující splnění hygienických a veterinárních směrnic Evropské unie nedostala podle údajů Krajské veterinární správy Zlínského kraje přesně patnáctina potravinářských provozů, které na Valašsku pracují se surovinami živočišné povahy. Nemohou tak nyní pokračovat ve své živnosti. " Ze sto pěti to bylo jen sedm subjektů, které buď nesplnily podmínky, nebo o certifikát ani nepožádaly. Jde většinou o menší zpracovatele masa, kteří nemají dost financí na nákladné úpravy. Pokud je zvládnou později, mohou požádat znovu, do té doby ale musí přerušit činnost," konstatoval ředitel zlínské KVS Valdemar Stiksa.

Úpravy, které v řadě případů přišly podniky i na desítky milionů korun, měly zamezit křížení cest masa, aby se syrové nepotkávalo už s hotovými výrobky. Další kroky zvyšující hygienické standardy se týkaly zázemí pro zaměstnance.


Zdroj: Deníky Morávia, 15. 1. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.12.2025 21:40