Ceny potravin byly v 6. týdnu poměrně stabilní
6. 2. 2004 | ČTK
Ceny potravin zůstaly v 6. letošním týdnu poměrně stabilní a jejich pohyb oběma směry, s výjimkou ceny ovoce a zeleniny, nepřesáhl 1,2 procenta. O tuto hodnotu se během týdne zvýšila cena mléka, o 1,1 procenta vzrostla cena bílého pečiva a do jednoho procenta podražily například také vajíčka, mouka či cukr. Rovněž maximálně o procento naopak zlevnily maso, máslo a těstoviny, vyplývá z pravidelného týdenního šetření Českého statistického úřadu. U ovoce a zeleniny byly cenové výkyvy patrnější. O 1,8 procenta zdražila jablka, o 1,6 procenta stouply ceny brambor, o 1,5 procenta pomerančů a o 1,4 procenta mrkve.
Naopak výrazněji levněji než před týdnem, o 5,5 procenta, mohly hospodyňky nakoupit například rajská jablka, levnější byly i papriky a banány. Ceny potravin se ale značně lišily podle regionů. Zatímco v celorepublikovém průměru stál kilogram rajčat 32,52 koruny, v kraji Ústeckém, kde byla nejlevnější, se prodávala za 29,85 Kč. Naopak nejdražší byla ve Zlínském kraji - za 36,69 Kč. Podobné rozdíly existují i u dalších potravin, navíc ceny se výrazně liší i místně.
Zdroj: ČTK, 6. 2. 2004
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.12.2025 06:32
