Agris.cz - agrární portál

Kurz pro výkon obecných zemědělských činností

20. 2. 2004 | Tachovský deník

Po vstupu do Evropské unie budou muset zemědělci prokazovat své vzdělání v oboru. Střední odborná škola Stříbro jim ho nabízí. Kurz pro výkon obecných zemědělských činností - tak se jmenuje projekt vzdělávání zemědělců, pro jehož realizaci získala Střední odborná škola ve Stříbře akreditaci od Ministerstva zemědělství ČR. Kurz je určen zájemcům, kteří v zemědělství pracují, ale nemají zemědělské vzdělání. A to bude potřeba prokazovat mimo jiné po našem vstupu do Evropské unie při žádostech o dotace.

Kurz si hradí účastníci sami. Jeho rozsah je vymezen 300 vyučovacími hodinami, které jsou rozloženy takto: 145 hodin prezenčního studia ve škole, 115 hodin samostudia a individuálních konzultací, 40 hodin je určeno ke zpracování závěrečného projektu. Právě v této závěrečné práci zúročí účastníci kurzu získané vědomosti i vynaložené úsilí, a pokud uspějí, obdrží osvědčení.

Zajímají vás předměty, které musí zájemci absolvovat? Tak třeba pěstování zemědělských plodin, ekonomika podnikání, základy práce s informační a komunikační technikou, základy zemědělského práva a zemědělské politiky, ekologické hospodaření.

Podle jejich šíře je jasné, že kurz není nijak specializovaný, ale že má frekventantům poskytnout všeobecný přehled o problematice, z které znají jen určitou část.

V současné době kurz probíhá a naše škola má o osm nových studentů víc. Jsou ale výjimeční přinejmenším v tom, že do školy chodí v pátek odpoledne a v sobotu.

Informace o probíhajícím kurzu, případně o termínu dalšího, který se otevře příští rok na podzim, získáte i na internetových stránkách SOŠ Stříbro www.sosstribro.cz.


Zdroj: Tachovský deník, 20. 2. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 08:32