Agris.cz - agrární portál

Společný regionální operační program naznačuje cestu k penězům EU

25. 2. 2004 | Strukturální fondy EU

Společný regionální operační program, který po vstupu České republiky do Evropské unie umožní čerpání ze strukturálních fondů EU, je již v plném znění k dispozici na internetových stránkách Jihočeského kraje. Jedná se o jediný regionálně orientovaný operační program, který poskytne šanci ucházet se o finanční podporu zejména obcím, svazkům obcí, neziskovým organizacím a podnikatelům. Evropská unie na něj vyčlenila pro Českou republiku celkem 454,3 mil. EUR, které bude možné vyčerpat v období let 2004 - 2006.

Program zahrnuje priority sedmi regionů soudržnosti České republiky a část rozhodovacích pravomocí svěřuje jejich regionálním radám. Pro Jihočeský kraj bude touto pravomocí vybavena Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad, kde má rovnocenné zastoupení s Plzeňským krajem. Společný regionální operační program stanovuje devět opatření zařazených do čtyřech priorit: regionální podpora podnikání, regionální rozvoj infrastruktury, rozvoj lidských zdrojů v regionech a rozvoj cestovního ruchu.

Žádosti o podporu z tohoto programu bude možné předkládat až po vyhlášení výzvy, k němuž by mělo dojít zřejmě v květnu letošního roku. Už nyní je však na místě seznámit se s programovým dokumentem, který zpracovalo ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s kraji a čítá 167 stran. Jihočeský kraj jej nabízí zájemcům na své internetové adrese www.krajjihocesky.cz, v hlavním menu pod ikonou Informace a poté pod označením Strukturální fondy EU.


Zdroj: Strukturální fondy EU, 25. 2. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:38