Agris.cz - agrární portál

V Brně začala rekordní Salima

3. 3. 2004 | Právo

Ve znamení rekordní účasti 1200 vystavujících firem z 41 zemí světa je letošní Salima, komplex mezinárodních potravinářských veletrhů. V Brně začala včera, potrvá do pátku a první dva dny veletrhů patří výhradně odborníkům. Těm je určen i doprovodný program, kterému dominuje téma bezpečnosti potravin v souvislosti se vstupem země do Evropské unie. Preciznímu fungování dozorových orgánů byla věnována včerejší panelová diskuse ministrů zemědělství států Visegrádské čtyřky. Státní zemědělská a potravinářská inspekce na výstavišti představí svoji mobilní kancelář inspektorů a bude prezentovat postupy při odběru vzorků.

Ministr zemědělství Jaroslav Palas v Brně oznámil, že jeho resort chce od letošního roku jen na propagaci tuzemské zemědělské a potravinářské produkce vynaložit 200 miliónů korun. O popularizaci domácích výrobků se bude starat nový marketingový odbor Státního zemědělského intervenčního fondu, který se na letošní Salimě představuje poprvé. Součástí Salimy je letos i vinařský veletrh Vinex, veletrh mlynářství MBK a strojů pro obchod a veřejné stravování Inteco. Pivex v minulosti zanikl a stal se součástí Salimy. I letos byl vyhlášen Zlatý pohár Pivex - Pivo 2004. V soutěži zvítězil světlý ležák Březňák z pivovaru ve Velkém Březně, mezi světlými výčepními pivy získal prvenství Patriot z uherskobrodského pivovaru Janáček.


Zdroj: Právo, 3. 3. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 19:36