Agris.cz - agrární portál

CzechInvest chce radit v regionech ve věcech dotací ze Strukturálních fondů EU

26. 3. 2004 | Strukturální fondy EU

Státní Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest otevírá pobočky v regionech, které by měly sloužit jako kontaktní centra pro malé a střední podnikatele. Síť regionálních kanceláří má zjednodušit a zpřístupnit systém podpory ze státního operačního programu Průmysl a podnikání a programů na podporu podnikání EU. "Chceme v místech přijímat žádosti o podporu a hotové projekty a informovat podnikatele o systému podpory státu a EU. Naši pracovníci pomohou vyplnit formuláře, poradí, jaké projekty mají šanci uspět," uvedla mluvčí CzechInvestu Jana Víšková, podle které má reálnou šanci uspět s projektem asi 1500 podnikatelů.

"Podnikatelé musí na místě prověřit, do jaké míry se jedná o sliby vlády a do jaké míry je to realita," uvedl šéf Hospodářské komory v Olomouci Jaroslav Havelka. Hejtmani krajů minulý týden při jednání s evropským komisařem a českým ministrem zahraničí kritizovali, že Česko není dobře připraveno na čerpání peněz z fondů EU. O pomoc při zpracovávání projektů je velký zájem i v Olomouckém kraji. Na Jesenicku s mírou nezaměstnanosti 19,4 procenta dokonce přeškolili nedávno skupinu lidí bez práce na projektové manažery, kteří by měli pomáhat obcím a firmám s čerpáním peněz ze strukturálních fondů EU.

Prvních pět lidí okamžitě dostalo pracovní nabídky. Státní agentura doposud otevřela pět ze 13 poboček, jejichž založení a provoz bude letos stát 18 miliónů korun.


Zdroj: Strukturální fondy EU, 26. 3. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 20:22