Agris.cz - agrární portál

Euro: Pohledávku ČKA za Setuzou zřejmě získá PGRLF za 552 mil. Kč

5. 4. 2004 | ČTK

Představenstvo České konsolidační agentury přijalo podle týdeníku Euro usnesení, v němž schvaluje záměr postoupit pohledávku za společností Setuza ve výši zhruba tří miliard korun Podpůrnému a garančnímu rolnickému a lesnickému fondu (PGRLF).

Cena postoupení by měla činit 552 milionů korun, píše pondělní vydání Eura. Podle týdeníku nechce vedení fondu kontrolovaného ministerstvem zemědělství komentovat, co s majetkem udělá. Současní vlastníci Setuzy jsou prý ale připraveni domluvit se na kapitalizaci pohledávky.

Převod pohledávky v tak velkém objemu musí projednat vláda. Dluh Setuzy vznikl v 90. letech, kdy ústeckou firmu úvěrovala IPB. Po jejím pádu pohledávku převzala Československá obchodní banka a od ní Česká konsolidační agentura. Hlavním akcionářem Setuzy je s téměř 50 procenty společnost Český olej. Přes 38 procent vlastní PGRLF.


Zdroj: ČTK, 5. 4. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 10:09