Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí předchozího dne 20. 4. 2004

21. 4. 2004 | Agris

Souhrn událostí předchozího dne 20. 4. 2004

Potvrzeno: Soukromníci dotace ze strukturálních fondů nedostanou

Je to jasné podnikatelé, kteří neúčtují v takzvaném podvojném účetnictví (EU pracuje pouze spojmem "účetnictví"), nemají šance na některé dotace z EU. Prostřednictvím nizozemské ambasády to potvrdil David Křížák ze zemědělské sekce Delegace Evropské komise v ČR. Soukromým zemědělcům přitom tuto informaci dosud veřejně nikdo jednoznačně nesdělil.

Národní laboratoř bude mít výsledky testů BSE ve čtvrtek

Národní referenční laboratoř BSE v Jihlavě bude znát výsledky třetího testu vzorků tkáně krávy z chovu zemědělské společnosti Silyba v Dolní Dobrouči na Ústeckoorlicku ve čtvrtek. Dvěma rychlotesty byla takzvaná nemoc šílených krav (BSE) potvrzena v pátek, imunohistochemická analýza trvá pět dnů, řekl dnes ředitel Státního veterinárního ústavu v Jihlavě Ladislav Zámek.

Zelená pro programy rozvoje českého venkova ve výši 250 milionů eur

Evropský komisař pro zemědělství Franz Fischler v dopise českému ministru zemědělství Jaroslavu Palasovi potvrdil dohodu o Operačním programu pro rozvoj venkova a multifunkční zemědělství. Program bude formálně schválen po vstupu ČR do EU 1. května 2004.

Flora očekává od vstupu do EU větší zájem zahraničních firem

Větší zájem zahraničních firem o mezinárodní výstavu květin Flora a další zahradnické přehlídky očekává po vstupu do Evropské unie vedení olomouckého Výstaviště Flora. Zahraniční firmy totiž zatím tvoří jen zlomek vystavovatelů a po odstranění celních bariér by se jejich podíl mohl zvýšit. "I když někteří čeští pěstitelé květin nebo obchodníci novou situaci po vstupu do EU nezvládnou a nebudou u nás vystavovat, tak na druhou stranu přijdou firmy z ciziny, které v České republice budou moci volně prodávat i vystavovat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství.


Zdroj: Agris, 21. 4. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:30