Plzeňský masokombinát Schneider utržil za pololetí miliardu Kč
19. 7. 2004 | ČTK
Jednu miliardu korun utržil za letošní první pololetí plzeňský masokombinát Schneider, který si tak meziročně polepšil o 11 procent. Druhý největší zpracovatel masa v ČR zvýšil výrobu o více než 21 procent, jeho průměrná denní produkce uzenin a polotovarů dosáhla 130 tun. Řekla to mluvčí Schneider - masokombinátu Plzeň Edita Vighová. "Zejména díky novým investicím zaznamenáváme každým rokem výrazný růst obratu i objemu výroby," uvedla. Za dva roky podnik nakoupil technologii za čtvrt miliardy korun, desetinu pokryl dotací z evropského programu Sapard. Největšími investicemi letos byly nářezové linky a technologie na výrobu hotových jídel. Firma, která už je několik let certifikována podle norem jakosti ISO 9001 a HACCP, nedávno získala certifikát BRC Global Food, který garantuje vyšší bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin a je uznáván po celém světě. "BRC má nezpochybnitelnou váhu a prestiž při jednání s obchodními řetězci o režimu dozoru, který budou na podnik uplatňovat," vysvětlila Vighová. Masokombinát Schneider loni prodal zboží za téměř 2,1 miliardy korun, což představovalo více než 18procentní meziroční zvýšení. Letos opět počítá s růstem tržeb i výroby. Podnik se specializuje na výrobu uzenin a masných výrobků. Nezatěžuje se porážkou zvířat, což optimalizuje výrobní náklady a umožňuje investovat do výrobních technologií. Na podzim 1999 otevřel nový závod na Borských polích za 300 milionů korun. V letech 2002 až 2004 firma investovala dalších 250 milionů a investice v řádu desítek milionů korun ročně budou pokračovat.
Zdroj: ČTK, 19. 7. 2004
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.12.2025 23:56
