Agris.cz - agrární portál

Vláda prý našla do rozpočtu deset miliard navíc

7. 9. 2004 | Hospodářské noviny

Ministerstvo financí počítá v návrhu státního rozpočtu na příští rok s výdaji i příjmy o deset miliard korun vyššími, než kolik činil původní předpoklad. Schodek by zůstal na úrovni 94 miliard korun, vláda by však mohla uspokojit řadu požadavků jednotlivých resortů na vyšší výdaje. S odvoláním na nejmenovaný zdroj o tom informuje úterní Právo. O návrhu rozpočtu by měli dnes jednat představitelé vládní koalice.

Ministerstvo financí prý do příjmů započítalo nově i peníze z EU a výnosy z dividend některých státních podniků, například České energetické přenosové soustavy (ČEPS). Příjmy rozpočtu by měly představovat 823,6 miliardy proti původním 813 miliardám korun, výdaje by měly činit 917,6 miliardy, zatímco předpoklad počítal s 908 miliardami korun.

Podle ministra práce Zdeňka Škromacha existuje vždy v každém rozpočtu určitá rezerva peněz. "I když jich není mnoho, koalice by měla rozhodnout, na co se použijí," řekl Škromach. Za nejlepší považuje použít tyto peníze do rozvoje hospodářství, což je podle něj celoživotní vzdělávání, věda a výzkum, případně spolufinancování programů EU.


Zdroj: Hospodářské noviny, 7. 9. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:43