Mlékárna Milsy bude vyrábět tradiční italskou mozzarellu
21. 10. 2004 | ČTK
Tradiční italský sýr mozzarella se bude vyrábět i na Slovensku. První výrobky by měly opustit provoz závodu Milsy v Bánovcích nad Bebravou začátkem příštího roku. Informoval o tom obchodní ředitel Milsy Martin Šajdík. Investice do rozšíření výrobní kapacity, které jsou potřebné k výrobě sýru, dosáhnou zhruba 100 milionů slovenských korun. Mozzarella se bude vyrábět na základě dohody s italským výrobcem této speciality - společností Galbani. Nová sýrařská výroba zaměstná 50 lidí, čímž celkový počet zaměstnanců dosáhne asi 300 osob. Přibližně o třetinu na 150 milionů litrů se zvýší také množství zpracovaného mléka. Milsy patří k největším slovenským mlékárnám. Loni měla obrat přes miliardu korun. Firma je součástí rakouské skupiny Lactoprot. Ta kromě Milsy vlastní mlékárnu v nedaleké Prievidzi. Podle předsedy dozorčí rady Milsy Waltera Mayera letos dosáhnou celkové investice Lactoprotu na Slovensku přibližně 5,5 milionu eur (asi 220 milionů Sk). Lactoprot patří do rakouské holdingové společnosti Artax. Aktivity rozvíjí kromě Slovenska také v Německu, Spojených státech a České republice, kde provozuje mlékárnu.
Zdroj: ČTK, 21. 10. 2004
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.12.2025 20:54
