České kysané?
8. 12. 2004 | Mladá fronta Dnes
Zelináři nyní zaorávají zelí. Prý ho neprodají, protože je dražší než polské. To je na trhu za polovic, a ještě zkysané. To je těžká konkurence. Ale i s tím se muselo počítat. Vstup do Evropy nebyl bez rizika, vždyť každá země si v průběhu let vytvářela jiný dotační polštář. A pohrobci bývalé socialistické velkovýroby prošli obtížnou změnou. Paradoxní je, že úder nepřišel ze zemědělsky vyspělé části Evropy, ale od sousedů, kteří se s konkurencí bývalého Západu také perou. Možná, že zpracovatelé podlehli nátlaku. Vždyť jiné zboží se prodává také za různé ceny, záleží na značce a kvalitě. Co takhle České kysané zelí? Šlo by na odbyt i dražší?
Zdroj: Mladá fronta Dnes, 8. 12. 2004
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.12.2025 09:47
