Na celostátní přehlídce se představí na 70 tuzemských sýrů
4. 1. 2005 | Potravinářská komora
Pod záštitou rektora Vysoké školy chemicko technologické v Praze Vladimíra Růžičky připravuje Ústav technologie mléka a tuků VŠCHT Praha a Českomoravský svaz mlékárenský „Celostátní přehlídku sýrů“, která proběhne 19. ledna 2005 v Praze 6, Bílé ulici, v prostorách menzy Studentský dům. Informoval o tom vedoucí Ústavu Vladimír Filip. Součástí přehlídky bude podle jeho údajů hodnocení senzorické jakosti vybraných kategorií přírodních sýrů výrobců ČR i ze zahraničí.
„Na letošní 9. ročník přehlídek bylo přihlášeno celkem 70 tuzemských a 10 zahraničních sýrů. Součástí doprovodného programu budou odborné přednášky, výstavka sýrů a presentace firem dodávající přístrojové vybavení pro analytiku sýrů nebo pomocné látky k výrobě sýrů,“ konstatoval Filip. Na přehlídky sýrů naváže následující den odborný seminář „Mléko a sýry 2005“. Ten bude zaměřený zejména na chemii, mikrobiologii a technologii sýrů a ostatních mléčných výrobků. Na semináři bude prezentováno 18 přednášek a 20 plakátových sdělení, z uvedených přehlídek a semináře bude vydán v květnu 2005 společný sborník.
Zdroj: Potravinářská komora, 4. 1. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.12.2025 19:19
