Biokečup je vhodnou prevencí proti rakovině
18. 1. 2005 | Agris
Podle zprávy z časopisu New Scientist obsahuje kečup vyrobený z bio rajských jablíček třikrát více lykopenů-látek, které pomáhají v boji proti rakovině, než konvenční rajčata. Informoval o tom Tom Václavík ze společnosi Green marketing. Výzkumníci v Agricultural Research Service v Kaliforinii podle jeho údajů testovali celkem 13 různých značek kečupů, včetně tří bio. Bio kečupy jednoznačně zvítězily, když jedna značka obsahovala 183 mikrogramů lykopenu na gram kečupu, což je pětkrát více než ve stejném množství rajčete.
Zdroj: Agris, 18. 1. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.12.2025 16:20
