Přes pivo k ekologii
10. 5. 2005 | Ekonom
Hanušovický pivovar Holba byl vyhlášen nejlepší firmou Olomouckého kraje. Mimo jiné proto, že dbá na ochranu životního prostředí. Půl milionu hektolitrů zlatého moku ročně řadí pivovar Holba k desítce největších domácích pivovarů. V uplynulých třech letech investoval do moderní technologie přes 100 milionů korun. Zvyšuje tím nejen produkci piva, ale přispívá také k ochraně životního prostředí. "Provozujeme biologickou čistírnu, která slouží k čištění odpadních vod v celém městě Hanušovice," říká předseda představenstva a ředitel pivovaru Zdeněk Konečný a připomíná i ochranu ovzduší.
K té přispívá nová plynová kotelna vybudovaná podle norem EU. Významný ekologický dopad má rovněž používání recyklovatelných obalových materiálů. "K aktivitám, které směřujeme na podporu zdraví v regionu, patří například Mamocentrum Femina, jemuž jsme finančně přispěli na přístrojové vybavení i nákup zdravotnického materiálu," doplňuje Konečný.Pivovar patří navíc k významným zaměstnavatelům v kraji s vysokou mírou nezaměstnanosti. Zmíněné aktivity ocenila porota druhého ročníku soutěže Firma kraje, takže Hanušovický pivovar obsadil v olomouckém regionu nejvyšší příčku. Není to první letošní ocenění malého, leč v celé repoublice známého výrobce. Na 15. ročníku tradiční soutěže Česká pivní pečeť v konkurenci 43 piv různých značek v nejsilněji zastoupené kategorii světlých ležáků obhájila Holba Premium bronz. Navázala tak na svůj mezinárodní úspěch ve Stockholmu, kde nedávno získala stříbro.
Zdroj: Ekonom, 10. 5. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.12.2025 05:34
