Odborníci doporučují konzumaci krůtího masa
24. 5. 2005 | Potravinářská komora
Odborníci doporučují, aby každý člověk zkonzumoval minimálně 85 až 115 gramů krůtího masa týdně. Toto maso totiž prý obsahuje nejlibovější zdroj živočišných bílkovin, ale také niacin, vitaminy B6 a B12, železo, selen a zinek. To vše dělá z krůtího masa poživatinu, která je velmi vhodná v prevenci kardiovaskulárních onemocnění - infarktů a srdečních selhání.
Zdroj: Potravinářská komora, 24. 5. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 15:00
