Biorestaurace Albio objevem roku
27. 5. 2005 | Agris
U příležitosti vyhlášení deseti nejlepších restaurací v ČR (dle Maurerova výběru, Grand restaurant) bylo Albio, biorestaurace v bioareálu v pražské Truhlářské ulici, oceněno jako objev roku a zvláště ohodnoceno za přínos tím, že podporuje ekologické zemědělství, vaří z čerstvých produktů z ekofarem a požívá jako jediná restaurace v ČR všechny dostupné biopotraviny. Informovala o tom vedoucí bioareálu Albio Hana Zemanová.
Na hodnocené prezentaci podle Zemanové nabízelo Albio jako menu celozrnný špaldovo-cibulový muffin s kozím sýrem z ekofarmy s pomerančovo-medovým přelivem, smažené kuličky z fazolek adzuki s přelivem z bílého misa a hořčice, zeleninové soté s uzeným tempehem s tymiánovým bulgurem na bílém víně a celozrnný řez s karobovým krémem a biobonánem přelitý omáčkou z obilné kávy Yannoh. A k tomu spousty mini dezertů a minipředkrmů, ve kterých se objevily i novinky na trhu bio – biouherák a biošunka z Ekofarmy Sasov (biošunka bude v nabídce Albio prodejen od začátku prázdnin).
Zdroj: Agris, 27. 5. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 20:59
