Agris.cz - agrární portál

Andrea Illy dohlíží, aby káva pěkně voněla

30. 5. 2005 | Mladá fronta Dnes

Jedenačtyřicetiletý Andrea Illy nemusí při představování sáhodlouze vysvětlovat, kdo je a jaký podnik vede. Italská káva stejného jména ze stoprocentní Arabiky má své fanoušky skoro po celém světě.Společnost Illycafé založil v roce 1933 dědeček dnešního majitele firmy, Francesco Illy. Dnes je káva Illy k mání v kavárnách, obchodech a restauracích ve více než sedmdesáti zemích světa.Andrea Illy začal svou kariéru u kávy ve třiceti letech. Vystudoval chemii na Univerzitě v Terstu, kde své působení završil studií Kvalita espresa z pohledu chemie.

Poté působil pár let u konkurenční firmy Nestlé. V roce 1990 už definitivně zakotvil v rodinné firmě a začal se starat o to, aby káva pěkně voněla, chutnala a byla kvalitní.O čtyři roky později se stal šéfem celé firmy. Za jeho působení Illycafé rozšířilo své působiště z 29 na 78 zemí a tržby vzrostly o 130 procent.Veškeré zpracování kávy Illy se dnes odehrává v italském Terstu, kam připlouvají lodě naložené zelenými kávovými zrnky. Společnost má na přípravu a výrobu svých směsí 17 patentů.Loni Andrea Illy navštívil i Česko. Jak tvrdí, má to tu rád, protože zde tržby na rozdíl od zavedených zemí rostou mnohem rychleji.


Zdroj: Mladá fronta Dnes, 30. 5. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 21:20