Agris.cz - agrární portál

Zpracováním masa vznikají karcinogeny

22. 6. 2005 | Mladá fronta Dnes

Přílišná konzumace uzenin a jiných průmyslově vyráběných masných výrobků může vyvolat zvýšené nebezpečí rakoviny slinivky břišní. K tomuto závěru dospěli vědci z Havajské univerzity. U osob, které nejčastěji konzumovaly zpracované maso, bylo riziko rakoviny slinivky břišní vyšší o 67 procent. U drůbeže a ryb vědci souvislost s četností výskytu rakoviny nezjistili.


Zdroj: Mladá fronta Dnes, 22. 6. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.12.2025 13:34