Agris.cz - agrární portál

Španělský chléb s olivovým antioxidantem

14. 7. 2005 | ÚZPI

Ve Španělsku byl předním dodavatelem pekařských ingrediencí, společností Puratos, uveden na trh nový chléb obsahující koncentrovanou komponentu olivového oleje, zamýšlený jako potravina zpomalující stárnutí. Účinnou komponentou je koncentrovaný hydroxytyrosol pojmenovaný Hytolive 2, vyráběný španělskou společností Genosa R&D. Hytolive 2 se na trhu objevuje poprvé jako přísada ve chlebu obchodní značky Puratos’ Nostrum, který se připravuje ze směsi zdraví podporujících cereálií, jako jsou oves, pšenice a ječmen. Podle tvrzení společnosti je hydroxytyrosol, přírodní olivový polyfenol, cenným antioxidantem, který se extrahuje z oliv a může napomáhat v prevenci stárnutí.

Společnost Genosa uvažuje i o prodeji samotného extraktu jako ingredience pro zdraví, vzhledem k tomu, že olivový olej je považován za nejúčinnější složku středozemní stravy, která příznivě ovlivňuje délku lidského života a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Olivový extrakt nabízí řadu příležitostí pro využití v nejrůznějších potravinách pro spotřebitele, kteří nejsou zvyklí konzumovat olivový olej. Hytolive 2 je 45% koncentrát přírodního hydroxytyrosolu, který se získává patentovaným postupem z oliv s 99% čistotou.

http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=61124


Zdroj: ÚZPI, 14. 7. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 20:54