Britský plán snižování kontaminace drůbeže kampylobakterem
29. 8. 2005 | ÚZPI
FSA zpracovává plán na snížení počtu drůbeže produkované v Británii vykazující pozitivní testy na kontaminaci kampylobakterem na polovinu, a to do roku 2010. Britský Úřad pro bezpečnost potravin (FSA) společně s drůbežářským průmyslem zpracovávají plán na snížení počtu drůbeže produkované v Británii, vykazující pozitivní testy na kontaminaci kampylobakterem na polovinu, a to do roku 2010.
Prvním krokem tohoto plánu je stanovení výchozího stavu kontaminované drůbeže, ke kterému by se úspěšnost provedených opatření vztahovala. Výsledky studie prováděné FSA v roce 2001 naznačují, že množství drůbeže kontaminované kampylobakterem se v Británii pohybuje mezi 42 až 76 % Údaje z dalších zdrojů potvrzují procento kontaminované drůbeže spíše v horní hranici uváděných hodnot. Proto byla za základ zvolena hodnota 70% kontaminace a k návrhu této hodnoty byla FSA otevřena dvanáctitýdenní konzultace. Více informací na adrese
http://foodsafetytoday.conm
Zdroj: ÚZPI, 29. 8. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 10:06
