Agris.cz - agrární portál

Hygienici a ČOI se dohodli na kontrolách v restauracích

30. 8. 2005 | Hospodářské noviny

Hlavní hygienik Michael Vít se dnes s ústředním ředitelem České obchodní inspekce (ČOI) Jiřím Pěkným dohodl na tom, jak by měl fungovat systém kontrol v restauracích. Hygienikům se nelíbilo, že si ČOI minulý týden vzala na mušku i pořádek v tuzemských provozovnách veřejného stravování a několik jich kvůli hygienickým nedostatkům nechala zavřít.

Mluvčí ČOI Miloslava Fléglová médiím řekla, že inspektoři mají právo se při kontrolách restaurací zaměřit i na hygienu, pokud je ohroženo zdraví či životy spotřebitelů. Inspekce může kvůli nedostatkům v provozní hygieně rozhodnout o okamžitém uzavření provozovny až na dva dny, či o zákazu prodeje. Hygienici by pak měli prověřit, zda jsou závady odstraněny, a povolit obnovu provozu.


Zdroj: Hospodářské noviny, 30. 8. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 07:57