Simon:Nedostatky při prodeji masa přetrvávají, nejsou tak závažné
1. 11. 2005 | ČTK
Některé obchodní řetězce na Slovensku se nadále potýkají s hygienickými problémy při prodeji a zpracování masa. Opakované kontroly ale potvrdily, že nedostatky už nejsou tak závažné jako v uplynulých týdnech, řekl novinářům ministr zemědělství Zsolt Simon. Nedávno inspektoři odhalili řadu případů prodeje prošlého masa. "Zjištění už nebyla tak závažného charakteru," shrnul Simon výsledky nejnovějších kontrol čtyř prodejen obchodních řetězců. Inspektoři ale potvrdili stížnost, že v trenčínském hypermarketu Tesco se na pultech nacházelo zkažené maso.
"Stížnost ve věci prodeje zapáchajícího drůbežího masa byla opodstatněná," poznamenal ministr. Zkažené maso musel řetězec stáhnout z pultu. Firmě za zjištěné nedostatky hrozí další pokuta. Slovenští kontroloři už dříve v říjnu po vzoru svých českých kolegů zahájili rozsáhlou kontrolní akci zaměřenou na prodej masa. Z 313 prověřených supermarketů a hypermarketů našli tehdy nedostatky ve 45 případech. Zjistili, že zaměstnanci obchodních řetězců přebalovali maso po uplynutí data spotřeby do nových obalů a nabízeli ho znovu k prodeji zákazníkům. Prodejny rovněž prošlé maso grilovaly.
Zdroj: ČTK, 1. 11. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.12.2025 00:02
