Čtvrtina jihočeských restaurací nesplňuje hygienické předpisy
28. 11. 2005 | Hospodářské noviny
Každé čtvrté stravovací zařízení v Jihočeském kraji nesplňuje hygienické předpisy, vyplývá z kontrol jihočeských hygieniků. Za první tři čtvrtletí bylo zkontrolováno 1979 provozoven, přičemž závady se našly v 559 z nich. Na pokutách bylo vybráno 756.000 korun. "Byl zjištěn výskyt plísně, opadávání omítky, neoddělené pracovní plochy, hromadění organického odpadu," sdělila Dagmar Smitková z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.
V 19 případech hygienici zahájili správní řízení o uložení pokuty nebo o zákazu činnosti. Tři provozovny, po jedné na Prachaticku, Jindřichohradecku a Strakonicku, musely na příkaz hygieniků skončit s prodejem.
Zdroj: Hospodářské noviny, 28. 11. 2005
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.12.2025 08:01
