Agris.cz - agrární portál

Nebezpečný benzen vytekl z cisterny poblíž polsko-českých hranic

21. 12. 2005 | Aktuálně.cz

Nebezpečný benzen dnes vytekl z vlakové cisterny na nádraží v jihopolských Chalupkách nedaleko hranice s Českou republikou. Zatím není známo, kolik látky z nádrže uniklo.

"Objem cisterny byl 42 tun. Nevíme, kolik benzenu z ní vyteklo, ale zřejmě hodně, protože v okamžiku zjištění havárie z cisterny proudily asi dva litry za minutu," řekla ČTK Aneta Golebiowská z tiskového oddělené slezských hasičů. Železničáři podle ní cisternu odstavili na boční kolej a společně s hasiči se jim podařilo únik chemikálie zastavit. Zbývající látku však nepřečerpávali do náhradní nádrže, ale cisternu odvezli zpět jejímu vlastníkovi, tedy do koksovny v jihopolském Radlinu.

"Případné dopady na životní prostředí posoudí až odborná komise," řekla Golebiowská. Obyvatelé domů v blízkosti nádraží nemuseli být evakuováni.


Zdroj: Aktuálně.cz, 21. 12. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 06:16