Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí předchozího dne - 22. 12. 2005

23. 12. 2005 | Agris

Hnutí Duha přivezlo Ambrozkovi popelnice

Členové Hnutí Duha přivezli před ministerstvo životního prostředí vánoční popelnice. Chtějí, aby úřad vydal jednoznačné stanovisko zakazující dovoz komunálního odpadu ze zahraničí. "Nejde o to, že by se k nám komunální odpad dovážel. Ministerstvo ale skáče mezi různými možnostmi výkladu zákona. Některé společnosti by mohly získat dojem, že by ho mohly dovážet," vysvětlil Vojtěch Kotecký z Hnutí Duha.

Krádeží zvířat zhruba stejně jako loni, škoda vyšší

Západočeští policisté od počátku roku registrují 46 případů krádeží hospodářských zvířat v hodnotě 3,7 milionu korun. Za celý loňský rok jich evidovali 50 s výrazně menší škodou zhruba 1,14 milionu korun. ČTK to řekl mluvčí západočeské policie Jiří Soukup. Poslední krádež na severu Plzeňska nahlásila ve středu firma Úněšovský statek. "Z pastvin u Bezvěrova, Vlkošova, Krsova a Vojtěšína jim v minulých dnech zmizelo sedm kusů hovězího dobytka," uvedl mluvčí. Způsobené škody dosáhly 100.000 korun.

Někteří chovatelé už odmítají prodávat zvířata na Vánoce

Především děti si na Vánoce kromě hraček přejí často živá zvířata. Je opravdu zvíře vhodným vánočním dárkem? Pracovníci útulků se shodují, že Vánoce příliš rádi nemají. Dopředu totiž ví, co je po vánočních svátcích čeká. Přeplněné kotce a spousta práce s hledáním nových majitelů pro odložená zvířata. Lidé podle pracovníků útulků shánějí pro své blízké levný vánoční dárek. Pes nebo kočka z útulku představuje pár dní před Vánocemi tu nejlevnější variantu. Pořízení psa v lazeckém útulku vyjde na 350 korun."Částka je za veterinární vyšetření. To je očkování a odčervování," spočítal pracovník útulku v Lazci František Limberk.

V Břeclavi hořela továrna Gumotex

V Břeclavi hořela kotelna v areálu firmy Gumotex. Požár byl hasičům nahlášen krátce po poledni. Na místě zasahovali hasiči ze čtrnácti jednotek. K dispozici měli 12 vozů včetně výškové techniky. Odhadovaná škoda je 5 milionů korun. "Jedná se o dvoupatrovou budovu kotelny a oheň se rozšířil, ale opravdu jen malinko, také na sousední objekt," řekl iDNES mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství.


Zdroj: Agris, 23. 12. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 11:26