Agris.cz - agrární portál

Vánoce budou uplakané, potom napadne sníh

23. 12. 2005 | Mladá fronta Dnes

Štědrý den přinese teplé deštivé počasí. Bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, jen v polohách nad osm set metrů srážky smíšené nebo sněhové," popsal Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

V noci bude kolem nuly, přes den se rtuť teploměru dostane až na sedm stupňů. Na Moravě, kde bude o něco chladněji než v Čechách, se může v noci a ráno tvořit náledí, upozornil meteorolog. V neděli se začne mírně ochlazovat.

"Očekáváme oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, na horách občasné sněžení. V nižších polohách budou srážky zpočátku dešťové," uvedl Pavel Jovanovič. Denní teploty budou asi o dva stupně nižší než v sobotu.

Po oba dva dny bude foukat čerstvý západní, postupně severozápadní vítr o rychlosti 14 až 30 kilometrů v hodině, místy s nárazy kolem 54 kilometrů.

V pondělí bude oblačno se sněhovými přeháňkami, na horách bude sněžit trvaleji. Nejnižší noční teploty 0 až minus 4 stupně Celsia, nejvyšší denní -3 až 1 stupeň. Sněžit by mělo i v úterý, kdy rtuť klesne ještě o dva stupně níž.

Tak to zůstane i ve druhé polovině týdne. Na jeho konci se v nížinách začnou srážky znovu měnit ve smíšené. V noci bude -3 až -8 stupňů, při přechodném vyjasnění a uklidnění větru dokonce až -12. Ani přes den se teplota nedostane nad nulu.

Na konci týdne se o pár stupínků oteplí.


Zdroj: Mladá fronta Dnes, 23. 12. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 19:11