Agris.cz - agrární portál

Plzeňská zoo zahájí v lednu 15. ročník cestopisných přednášek

26. 12. 2005 | ČTK

Další ročník přednášek o cestování připravila na začátek roku plzeňská zoologická zahrada. Patnáctý ročník osmi cestopisných a přírodovědných, vážných i odlehčených přednášek nazvaných Posezení s... povedou zkušení cestovatelé i obyčejní lidé s neobyčejnými zážitky.

Přednášky se konají každé úterý od 10. ledna v sále Střední průmyslové školy dopravní na Karlovarské třídě, informuje zoo. Přednášky každoročně navštíví až 1200 posluchačů, na na nejzajímavější večery chodí i 200 zájemců. Během 15 let se při přednáškách vystřídala víc než stovka cestovatelů. Posluchači se prostřednictvím jejich fotografií, diapozitivů, videozáznamů a vyprávění přenesli do desítek zemí všech kontinentů. Navštívili hory, pouště i pralesy, účastnili se dobrodružných i přírodovědných expedic.

Sérii letošních přednášek zahájí vyprávění Lidé a chrámy Kambodže, v dalších večerech se posluchači dozvědí o indické části Himalájí zvané Malý Tibet, o Madagaskaru, o Bulharsku či o pohoří Ťan-Šan. Ředitel plzeňské zoo Jiří Trávníček pozve posluchače na jednu ze svých expedic za bezobratlými živočichy do Turecka, mluvčí zoo Martin Vobruba připraví vyprávění nazvané Okno do světa zvířat. Bude hlavně o plzeňské zoo, která v příštím roce oslaví 80. výročí založení. O dobrodružství a kráse tuzemské přírody bude přednáška S batohem po Šumavě.


Zdroj: ČTK, 26. 12. 2005





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 15:44