Přehled výherců ankety HIT Moderního obchodu 2005 v oblasti masných výrobků, rybích specialit a konzervovaných potravin
7. 2. 2006 | ÚZPI
V šestém ročníku čtenářské ankety časopisu Moderní obchod byly vždy v jednotlivých kategoriích vybrány 3 druhy oceněných potravin.
Kategorie: Masné výrobky
1. Vídeňské párky EXTRA – Schneider – masokombinát Plzeň. Vyráběné podle tradiční receptury z vybraných surovin vepřového a hovězího masa ve skopovém střívku.
2. Espetec – Zedníček – WWW HIT 2005. Typický španělský zaplísněný salámek na trh uváděný pod značkou výrobce Casademont. Je to tradiční výrobek z vepřového masa původem z jihovýchodního Španělska, má vyváženou chuť a snížený obsah tuku, je to tepelně neopracovaný sušený masný výrobek, před konzumací se neloupe, jí se i s ušlechtilou plísní. Doporučené skladování je při teplotě 1 až 22 °C.
3. Koktejlové párky ESO – Zedníček.
Kategorie: Rybí speciality
1. Sleďové řezy kapitána Flinta – Atlantik Produkt Třešňák. Výrazně kořeněný výrobek z marinovaných sleďů s plátkovým česnekem v olejové zálivce.
2. Babiččina pochoutka – Atlantik Produkt Třešňák.
3. Dědečkův mls – Atlantik Produkt Třešňák.
Kategorie: Konzervované potraviny
1. Šenovská šunková klobása – Veseko. Klobáska je vyrobena z čerstvého masa, plněna do přírodního střívka, ochucena kvalitním kořením a zauzena v moderní udírně, je konzervována ve slaném nálevu. Uzavřená v obalu EASY OPEN.2. Premium Paštiky – Veseko.
3. Premium Kuře a la bažant – Veseko.
Kategorie: Výrobky se značkou KLASA
1. Dobré jídlo Grilovací tyčinky – Schneider – masokombinát Plzeň. Prodávají se v pestré nabídce příchutí (se sýrem, s pepřem, masové a barbecue), vakuově balené, jednotlivé kusy se od sebe snadno oddělí, příprava je rychlá a nenáročná, buď na klasickém grilu, na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
2. Bagety k dopékání – Delta frozen Products.
3. Dobré jídlo Pražská šunka – Schneider – masokombinát Plzeň.
MODERNÍ OBCHOD, 2005, č. 12, s. 15-30
Zdroj: ÚZPI, 7. 2. 2006
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.12.2025 10:21
