Agris.cz - agrární portál

V 9. týdnu zlevnilo kuřecí, dražší jsou brambory a mrkev

4. 3. 2006 | ČSÚ

Ceny potravin se v tomto týdnu výrazně neměnily. Obchodníci například zlevnili kuřecí maso či rajčata, poněkud ale zvýšili cenu brambor, mrkve nebo másla, zjistil při svém pravidelném týdenním šetření Český statistický úřad. Nejvýraznější cenový skok zjistili statistikové u mrkve, a to o 4,5 procenta. Na druhé straně nejvíce - o 3,1 procenta - zlevnily banány. Cena brambor roste už několik týdnů a kilogram se v průměru prodává za bezmála devět korun.

Nejvíce, skoro desetikorunu, za ně platí v Libereckém kraji. Naopak nejlevněji, a to za 7,77 Kč, je lze koupit v Karlovarském kraji. Výrazné rozdíly jsou v jednotlivých krajích i u dalších sledovaných potravin. Například zatímco v Ústeckém kraji nyní kilogram vepřové pečeně s kostí stojí 92,22 koruny, v Praze za ni spotřebitelé zaplatí 113,09 Kč. Průměrná celorepubliková cena přitom činí 103,32 Kč/kg.


Zdroj: ČSÚ, 4. 3. 2006





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.12.2025 10:41