Ingredience s omega-3 mastnými kyselinami schválena kanadskými úřady
28. 6. 2006 | ÚZPI
Nová ingredience MEG-3 (http://www.meg-3.com/) s omega-3 mastnými kyselinami společnosti Ocean Nutrition Canada získala od kanadských úřadů povolení k použití do potravinářských výrobků. MEG-3 obsahuje kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenovou (DHA), které příznivě ovlivňují vývoj mozku, očí a nervů a vykazují značné protizánětlivé účinky. Schválení MEG-3 s obsahem EPA a DHA pro použití v širokém sortimentu potravin v Kanadě je velmi důležité, protože tyto látky jsou aktivní formou omega-3 kyselin a poskytují kanadským spotřebitelům značná zdravotní pozitiva.
Schválení rovněž umožní výrobcům potravin zvýšit množství EPA a DHA ve výrobcích z 50 mg na 100 mg v jedné porci. ONC požádala o schválení MEG-3 v roce 2003. Společnost se zabývá výzkumem, výrobou a prodejem omega-3 koncentrátů a dalších přírodních ingrediencí na bázi přírodních mořských produktů pro potravinové suplementy a jiné výrobky.
Zdroj: ÚZPI, 28. 6. 2006
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 00:00
