Japonsko informuje o nových standardech bezpečnosti potravin
16. 8. 2006 | ÚZPI
Představitel odvětví výroby a exportu prasat v USA (U.S. Meat Export Federation) se setkal s japonským ministrem zdraví, práce a welfare, aby prodiskutovali nové standardy pro veterinární léčiva a další chemické látky v potravinách, přicházejících na japonský trh. Podle Paula Sundberga, vice prezidenta National Pork Board, Japonsko importuje potraviny z více než 200 zemí, z nichž každá může mít vlastní standardy pro výrobu potravin a obsah reziduí.
Japonská agentura pro bezpečnost potravin prověřuje v zájmu zajištění bezpečnosti potravin, všechny zdroje; vytvořila v souvislosti s mezinárodními standardy Kodexu pro bezpečné potraviny a ochranu spotřebitele (založenými Food and Agriculture Organization a United Nations and the World Health Orgnanization) vytvořila vlastní systém. Japonsko bude i nadále pokračovat v programu náhodného monitorování a kontroly chemikálií, včetně antibiotik v mase.
Američtí výrobci musí splňovat standardy pro ochrannou lhůtu dané U.S- Food and Drug Administration, které jsou v souladu s většinou nových japonských směrnic. Japonsko je významným importním trhem pro americké vepřové maso. Okolo 40 % exportu amerického vepřového masa přichází na japonský trh.
Zdroj: ÚZPI, 16. 8. 2006
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.12.2025 01:50
